nedjelja, 22. prosinca 2013.

http://www.kuhinjica.rs/showpic.aspx?w=420&h=300&img=/images/article_pic/banana-torta.jpg
Sastojci
  • 5 jaja
  • 125 g šećera
  • 125 g brašna
  • kašika ulja
  • kašika brašna
Fil:
  • 500 ml biljne pavlake
  • 50 g kakaa
  • 5 banana
Priprema  

Belanca umutiti sa šećerom, dodati žumanca i lagano umešati brašno. Nauljiti i pobrašniti kalup za torte, uliti masu i peći na 200*C 20 minuta. Ohladiti i preseći koru napola. Ulupati pavlaku, dodati kakao i staviti malo krema na donju koru. Poređati banane i premazati ih kremom. Staviti gornju koru i dekorisati sa malo krema i kolutovima banana.
Nedovoljno zrele, zelene banane sadrže više skroba i manje su slatke. Procesom zrenja skrob se konvertuje u dekstrin i glukozu, te su zrele banane slađe. (kuhinjica.rs)

0 komentari:

Objavi komentar