nedjelja, 15. prosinca 2013.

Ruske kape ili šubarice
  • BISKVIT
  • 4 jaja
  • 130 g šećera
  • 80 ml ulja
  • 320 g brašna
  • 2 dl mlijeka
  • 1 vrećica praška za pecivo
  • 2 žlice kakaa
  • KREMA
  • 2 pudinga od vanilije
  • 50 g gustina
  • 60 g šećera
  • 8 dl mlijeka
  • 150 g bijele čokolade
  • 250 g maslaca
  • GLAZURA
  • 100 g tamne čokolade za kuhanje
  • 30 ml dl ulja
  • UKRAŠAVANJE
  • 100 g kokosovog brašna
PRIPREMA BISKVITA
  • Jajima odvojite žumanjke i bjelanjke pa samo žumanjke kratko izmutite sa šećerom.
  • Najprije pomiješajte brašno, prašak za pecivo i kakao a zatim im dodajte ulje i mlijeko i sve lagano miješajte električnim mikserom na srednjoj brzini.
  • Bjelanjke umutite posebno, par minuta pa ih dodajte u prethodnu posudu sa brašnom.
  • Sve miješajte vrlo lagano dok smjesa ne postane jednolična.
  • Veliki lim za pečenje obložite papirom za pečenje i izlijte smjesu.
  • Pecite na 180°C 15 minuta.

PRIPREMA KREME
  • Pomiješajte gustin, puding od vanilije i šećer te svemu dodajte 1 dl hladnog mlijeka.
  • Preostalih 7 dl mlijeka zagrijte do vrenja i ulijte smjesu sa pudingom.
  • Kremu miješajte cijelo vrijeme dok se krema kuha da se ne stvore grudice.
  • Kad je krema gotova ostavite je da se hladi.
  • Maslac pjenasto umutite električnim mikserom pa ga dodajte ohlađenoj smjesi.
  • Bijelu čokoladu istopite na pari i izlijte u ohlađenu kremu te ju ostavite da se potpuno ohladi.

PRIPREMA GLAZURE
  • Na zagrijanom ulju otopite čokoladu.

SLAGANJE RUSKIH KAPA
  • Kad se biskvit ohladio prerežite ga po sredini da dobijete dva biskvita iste debljine a zatim svaki izdubite rubom čaše da dobijete kapice za punjenje kremom.
  • Svaku kapicu premažite kremom pa ju preklopite drugom i lagano stisnite.
  • Rubove kapica također premažite kremom, a zatim ih uvaljajte u kokosovo brašno.
  • Pokrov kapica premažite pripremljenom glazurom. Ostaviti na hlađenje 1 sat u frižider.

0 komentari:

Objavi komentar