subota, 14. prosinca 2013.

3056462665_79fa8151bf_b

Sastojci

  • 280g šećera
  • 150g badema
  • 1 žličica cimeta
  • 5 bjelanjka
  • 3 čajne žličice limunove korice

Koraci pripreme

  • 1U blender staviti 2/3 badema, šećer i cimet. Izmljeti dobro kako biste dobili finu smjesu samo sa par većih komada badema
  • 2Od bjelanjaka napraviti snijeg a zatim dodati šećer.
  • 32/3 bjelanjaka pomiješati s prvotno napravljenom smjesom od badema te dodati i limunovu koricu. 1/3 snijega ostaviti za glazuru
  • 4Pospemo šećer po papiru za pečenje te na njemu razvaljamo smjesu od badema i bjelanjaka. Premažemo preostalim snijegom i pustimo da se stvrdne na sobnoj temperaturi.
  • 5Nakon toga pečemo na srednjoj rešetki na 150°C i to 7 do 8 min.

0 komentari:

Objavi komentar