srijeda, 25. prosinca 2013.

http://domacirecepti.net/wp-content/uploads/2013/02/6edXXoD4.jpgSastojci:

Kora:
  • 200 grama putera
  • 250 grama šećera
  • 4 jaja
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 400 grama brašna
  • 40 grama kakao praha
  • 1 kašičica praška za pecivo
  • 1/2 kašičice soli
  • 300 ml kiselo mleko (jogurt)
Sirup:
  • 200 ml vode
  • 250 g šećera
  • Vanila
  •  rum
Čokoladni fil:
  • 150 grama tamne čokolade
  • 50 grama butera
  • 3 velika jaja
  • 6 kašika šećera
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 1 kašika ruma
  • 150 ml slatke pavlake
Čokolada odgore:
  • 200 g tamne čokolade, iseckane
  • 50 grama butera
  • 150 ml slatka pavlaka
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
Rigo Janči čokoladna torta - domaći recepti

Priprema:
U velikoj činiji, miksirati maslac sa šećerom dok ne pobeli. Dodajte jaja jedano po jedano. Dodajte vanilu. U drugu činiju pomešajte brašno, kakao, prašak za pecivo i so. Dodajte suve sastojke preko  maslaca u 3 puta, naizmenično dodavajući i jogurt.
Sipajte testo u kalup od 26 cm u prečniku. Pečite pa vrh koji je narastao odstranite.
Čokoladni fil:
Otopite maslac sa čokoladom na laganoj vatri. Prohladite. Odvojite žumanca pa dodajte 1 kašiku ruma i ekstrat vanile. Spojite sve zajedno, dok je maslac mlak. U drugoj posudi miksirajte belanca sa prstohvatom soli. Na kraju spojite belanca sa kremom.
Upšinujte vodu i šećer sa rumom. presecite koru na dva dela, vratite prvi deo u kalup pa uspite pola sirupa, nanesite fil pa drugu koru i opet sirup. ako treba da odstoji 3h u frižideru.
Čokolada odgore:
Odgore možete samo da stavite glazuru od čokolade i putera ili da napravite od slatke pavlake, čokolade za kuvanje, puteta i vanile. Sve sastojke pomešati i staviti da provri, kad se zgusne malo prohladiti pa time premažati celu tortu. Odgore narendajte na krupno rende čokoladu.

0 komentari:

Objavi komentar