utorak, 17. prosinca 2013.

http://recepti.fr/slike/201108061943360.sinkers-torta.jpgSastojci
Kore

    15 belanaca
    15 kašika šećera
    250 g  kikirikija
    3 kašike brašna
    1 1/2 kesica praška za pecivo

Fil

    15 žumanaca
    10 kašika šećera
    1 l mleka
    4 pudinga od vanile
    100 g mlečne čokolade
    5 snikers čokoladica
    250 g maslaca

Glazura

    3 kašike vode
    3 kašike šećera
    100g čokolade za kuvanje
     50 g maslaca
     1 kašikea ulja


Priprema
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano miksiranje. Potom isključiti mikser pa pažljivo dodavati i umešati prženi i samleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Pripremljenu smesu preneti u veći pleh obložen pek papirom i peći na 180°C oko 15 minuta. Ako je pleh manje površine, mogu se peći tri kore.
Za fil umutiti penasto žumanca i šećer, dodati puding i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati smesu sa žumacima i pudingom i sve kratko kuvati uz mešanje. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti maslac sa šećerom pa mu dodavati postepeno fil uz neprekidno mešanje. Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo umutiti otopljenu mlečnu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
Za čokoladnu glazuru zagrejati vodu i šećer da se šećer sasvim otopi pa dodati  usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.  Skloniti s ringle, dodati čokoladi maslac i mešati. Kad se maslac otopio, dodati ulje da bi glazura bila sjajna.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil sa čokoladom, fil sa snikers čokoladicama i na kraju je preliti s prohlađenom glazurom.
Uz slast želi vam Moja huhinjica :)

Sastojci

Kore
  • 15 belanaca
  • 15 kašika šećera
  • 250 g  kikirikija
  • 3 kašike brašna
  • 1 1/2 kesica praška za pecivo
Fil
  • 15 žumanaca
  • 10 kašika šećera
  • 1 l mleka
  • 4 pudinga od vanile
  • 100 g mlečne čokolade
  • 5 snikers čokoladica
  • 250 g maslaca
Glazura
  • 3 kašike vode
  • 3 kašike šećera
  • 100g čokolade za kuvanje
  •  50 g maslaca
  •  1 kašikea ulja

Priprema

Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano miksiranje. Potom isključiti mikser pa pažljivo dodavati i umešati prženi i samleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Pripremljenu smesu preneti u veći pleh obložen pek papirom i peći na 180°C oko 15 minuta. Ako je pleh manje površine, mogu se peći tri kore.
Za fil umutiti penasto žumanca i šećer, dodati puding i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati smesu sa žumacima i pudingom i sve kratko kuvati uz mešanje. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti maslac sa šećerom pa mu dodavati postepeno fil uz neprekidno mešanje. Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo umutiti otopljenu mlečnu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
Za čokoladnu glazuru zagrejati vodu i šećer da se šećer sasvim otopi pa dodati  usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.  Skloniti s ringle, dodati čokoladi maslac i mešati. Kad se maslac otopio, dodati ulje da bi glazura bila sjajna.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil sa čokoladom, fil sa snikers čokoladicama i na kraju je preliti s prohlađenom glazurom. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/08/snikers-torta.html#sthash.JuC0zahE.dpufSastojci
Kore

    15 belanaca
    15 kašika šećera
    250 g  kikirikija
    3 kašike brašna
    1 1/2 kesica praška za pecivo

Fil

    15 žumanaca
    10 kašika šećera
    1 l mleka
    4 pudinga od vanile
    100 g mlečne čokolade
    5 snikers čokoladica
    250 g maslaca

Glazura

    3 kašike vode
    3 kašike šećera
    100g čokolade za kuvanje
     50 g maslaca
     1 kašikea ulja


Priprema
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano miksiranje. Potom isključiti mikser pa pažljivo dodavati i umešati prženi i samleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Pripremljenu smesu preneti u veći pleh obložen pek papirom i peći na 180°C oko 15 minuta. Ako je pleh manje površine, mogu se peći tri kore.
Za fil umutiti penasto žumanca i šećer, dodati puding i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati smesu sa žumacima i pudingom i sve kratko kuvati uz mešanje. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti maslac sa šećerom pa mu dodavati postepeno fil uz neprekidno mešanje. Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo umutiti otopljenu mlečnu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
Za čokoladnu glazuru zagrejati vodu i šećer da se šećer sasvim otopi pa dodati  usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.  Skloniti s ringle, dodati čokoladi maslac i mešati. Kad se maslac otopio, dodati ulje da bi glazura bila sjajna.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil sa čokoladom, fil sa snikers čokoladicama i na kraju je preliti s prohlađenom glazurom. Sastojci
Kore

    15 belanaca
    15 kašika šećera
    250 g  kikirikija
    3 kašike brašna
    1 1/2 kesica praška za pecivo

Fil

    15 žumanaca
    10 kašika šećera
    1 l mleka
    4 pudinga od vanile
    100 g mlečne čokolade
    5 snikers čokoladica
    250 g maslaca

Glazura

    3 kašike vode
    3 kašike šećera
    100g čokolade za kuvanje
     50 g maslaca
     1 kašikea ulja


Priprema
Umutiti čvrst sneg od belanaca, dodavati kašiku po kašiku šećera uz neprestano miksiranje. Potom isključiti mikser pa pažljivo dodavati i umešati prženi i samleveni kikiriki, brašno i prašak za pecivo. Pripremljenu smesu preneti u veći pleh obložen pek papirom i peći na 180°C oko 15 minuta. Ako je pleh manje površine, mogu se peći tri kore.
Za fil umutiti penasto žumanca i šećer, dodati puding i malo mleka. Ostatak mleka staviti da provri pa mu dodati smesu sa žumacima i pudingom i sve kratko kuvati uz mešanje. Gotov puding ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu penasto umutiti maslac sa šećerom pa mu dodavati postepeno fil uz neprekidno mešanje. Dobro umutiti i podeliti na dva dela. U jedan deo umutiti otopljenu mlečnu čokoladu, a u drugi iseckane snikers čokoladice.
Za čokoladnu glazuru zagrejati vodu i šećer da se šećer sasvim otopi pa dodati  usitnjenu čokoladu i mešati dok se čokolada ne otopi.  Skloniti s ringle, dodati čokoladi maslac i mešati. Kad se maslac otopio, dodati ulje da bi glazura bila sjajna.
Tortu filovati sledećim redom: kora, fil sa čokoladom, fil sa snikers čokoladicama i na kraju je preliti s prohlađenom glazurom.

0 komentari:

Objavi komentar