utorak, 24. prosinca 2013.


Sastojci:
  1. 30 dag brašna,
  2. 20 dag šećera,
  3. 2 žličice limunova soka,
  4. 4 žumanjka,
  5. 30 dag maslaca20 dag kosanih lješnjaka

Priprema:

Izraditi gustu smjesu, pa dodati 20 dag kosanih lješnjaka, umijesiti glatko tijesto i po potrebi dodati malo brašna, staviti na hladno cca 1/2 sata, a zatim tijesto razvaljati na 3 mm debljine i izrezati zvjezdice.

Kolačiće staviti na pek papir i na svaki utisnuti polovicu lješnjaka (umjesto polovice lješnjaka može se zvjezdica premazati bjelanjkom i gore posuti usitnjeni lješnjaci).
Peći oko 8-10 minuta.
Lješnjake bi trebalo prethodno ugrijati u rerni pa ih među dlanovima istrljati da se ogule. Keksi su prhi i vrlo ukusni, a i vrlo dekorativni i kao poklon kada se slože na tacnu u obliku piramide.

0 komentari:

Objavi komentar