Za fil:
1 granule želatina paket (10 g)
400 g jogurta
150 g šećera
1 tegla višanja, kompot (580 ml. )
300 ml. šlag
šećera u prahu
Priprema:
Zagrejte rernu na 200 stepeni.
Odvojite jaja, umutiti žumanca sa šećerom. Umutite belanca u penu sa malo soli, zatim dodajte žumanca.
Dodajte brašno i kakao. Pomešajte sve sa varjačom. Pecite 10-12 minuta, ohladite ga i presecite na pola, dobićete tad dve manje kore. Potopite želatin u malo vode i ostavite 10ak minuta, polako zagrevajte da se želatin otopi, al nikako da proključa. Ostavite da se prohladi. Jogurtu dodajte šećer, izmešajte pa dodajte želatin pa to sve sjedinite. Jogurtu dodajte ocedjenje višnje. Umutite šlag i dodajte ovoj smesi i sve sjedinite varjačom. Krem će biti dosta mekan. Ostavite u frižider pola sata. U dublju tepsiju stavite foliju pa prvu koru, istresite ceo fil i poklopite drugom korom. Ostavite preko noći da se stegne. Krem je trenutno tečan al preko noći svi sastojci će se stegnuti. Dekorišite prah šećerom.
0 komentari:
Objavi komentar