ponedjeljak, 30. prosinca 2013.

http://www.kuvajmo-blogovski.com/wp-content/uploads/2013/07/65-570x411.jpgSastojci:

    600 ml mlijeka
    2 pudinga od vanilije
    150 g + 8 komada petit keksa
    4 kašike šećera
    125 g margarina
    2 kašike prah šećera
    7 krem bananica

Preliv:

    100 g čokolade za kuhanje
    2 kašike ulja

Priprema:
 Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati. U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks.Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu. Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)

Sastojci:

  • 600 ml mlijeka
  • 2 pudinga od vanilije
  • 150 g + 8 komada petit keksa
  • 4 kašike šećera
  • 125 g margarina
  • 2 kašike prah šećera
  • 7 krem bananica

Preliv:

  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 2 kašike ulja

Priprema:

  1. Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati.
  2. U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks.
  3. Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu.
  4. Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)
- See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/bananko-torta.html#sthash.LedbW36a.dpuf

0 komentari:

Objavi komentar