Sastojci:
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
150 g + 8 komada petit keksa
4 kašike šećera
125 g margarina
2 kašike prah šećera
7 krem bananica
Preliv:
100 g čokolade za kuhanje
2 kašike ulja
Priprema:
Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati. U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks.Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu. Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)
600 ml mlijeka
2 pudinga od vanilije
150 g + 8 komada petit keksa
4 kašike šećera
125 g margarina
2 kašike prah šećera
7 krem bananica
Preliv:
100 g čokolade za kuhanje
2 kašike ulja
Priprema:
Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati. U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks.Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu. Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)
Sastojci:
- 600 ml mlijeka
- 2 pudinga od vanilije
- 150 g + 8 komada petit keksa
- 4 kašike šećera
- 125 g margarina
- 2 kašike prah šećera
- 7 krem bananica
Preliv:
- 100 g čokolade za kuhanje
- 2 kašike ulja
Priprema:
- Staviti 500 ml mlijeka i 4 kašike šećera da kuva. Umutiti puding i 100 ml mlijeka, pa kad mlijeko prokuva dodati umućen puding. Miješati dok se smjesa ne zgusne. Ostaviti da se ohladi, pa u ohlađenu kremu dodati margarin i prah šećer. Dobro izmiksati.
- U kremu dodati izlomljeni petit keks. Dobro izmješati, pa dodati i sitno sjeckane krem bananice. Sve dobro sjediniti, pa sipati u kalup obložen folijom. Preko staviti petit keks.
- Ostaviti u frižider, bar sat vremena, da se ohladi i stegne. Zatim izručiti na tacnu.
- Po ukusu tortu dekorisati umućenim šlagom ili svaki komad posuti otopljenom čokoladom. (kuvajmo-blogovski.com)
0 komentari:
Objavi komentar