srijeda, 25. prosinca 2013.

Čokolada

Potrebno je:

  1.  1,5dl vode
  2.  1/2 kg šećera
  3.  1 kom vanili šećer
  4.  250gr maslaca ili margarina
  5.  70g kakao praha
  6.  250g mlijeka u prahu
  7.  po želji, a i ne mora sjeckani orašasti plodovi, natopljene grožđice ili brusnice... mogu i sitno lomljeni keksi

Priprema

  1.   Danas sam dobila i mali poklon 
    Najvažnije je u ovom receptu da se sve odvija vrlo brzo... tj. dodavanjem sastojaka u toplu vodu sastojci brzo stisnu, tako da prije početka morate pripremiti sve namirnice - izvagati ih i staviti u posudice, te nauljiti lim za čokoladu. Lim može biti: duboki, rebrasti ili tacna ili kalupi za praline.

  2.   Čokolada 
    Šećer i vodu u loncu kuhati da vrije točno 5 minuta, skinuti sa vatre i dodavati uz stalno miješanje: ovim redom: margarin izrezan na kocke - miješati dok se ne otopi, kakao, mlijeko u prahu, te dodatke po želji.

  3.   Čokolada
    Dobro sjediniti i izliti u nauljeni lim. Ostaviti na hladno.

  4. Čokolada 
    Kad se stisne i ohladi izvaditi iz lima i rezati na ploške.

Posluživanje

Ja sam za prvi puta nakon 20 godina kako ju nisam pravila napravila obićnu bez ikakvih dodataka. Drugi puta radim sa brusnicama, grožđicama, lješnjacima, keksima i sl. dodacima.

0 komentari:

Objavi komentar