Priprema
-
Najvažnije je u ovom receptu da se sve odvija vrlo brzo... tj. dodavanjem sastojaka u toplu vodu sastojci brzo stisnu, tako da prije početka morate pripremiti sve namirnice - izvagati ih i staviti u posudice, te nauljiti lim za čokoladu. Lim može biti: duboki, rebrasti ili tacna ili kalupi za praline.
-
Šećer i vodu u loncu kuhati da vrije točno 5 minuta, skinuti sa vatre i dodavati uz stalno miješanje: ovim redom: margarin izrezan na kocke - miješati dok se ne otopi, kakao, mlijeko u prahu, te dodatke po želji.
-
Dobro sjediniti i izliti u nauljeni lim. Ostaviti na hladno.
-
Kad se stisne i ohladi izvaditi iz lima i rezati na ploške.
Posluživanje
Ja sam za prvi puta nakon 20 godina kako ju nisam pravila napravila obićnu bez ikakvih dodataka. Drugi puta radim sa brusnicama, grožđicama, lješnjacima, keksima i sl. dodacima.
0 komentari:
Objavi komentar