srijeda, 18. prosinca 2013.

beli-rolat 







Potrebno je:

za koru:
  1.  6 jaja
  2. 6 kašika propasiranog kestena
  3.  6 kašika brašna
  4. kesica vanilin šećera
  5.  so
za fil:
  1. 100 gr maslaca
  2. 200 gr propasiranog kestena
  3.  100 gr šećera
  4. kesica burbon vanilin šećera    
  •  Priprema:

  • Razdvojte belanca od žumanaca, pa belancima dodajte malo soli,  umutite sneg. Žumanca penasto umutite sa šećerom, dodajte kesten, brašno. Lagano umešajte sneg od belanaca. Ispecite koru u podmazanom plehu. Kada je testo pečeno prevrnite ga na vlažnu koru, umotajte i ostavite da se ohladi. Prepolovite da dobijete dve manje kore.
    Za fil: umutite maslac i kesten sa šećerom. Nafilujte svaku koru uzdužno. Odmah urolajte dva tanka rolata, svaki u posebnu krpu. Ostavite da se ohlade i secite na kolutove. Pospite šećerom u prahu.
  • Preuzeo sa: (torterecepti.rs)

0 komentari:

Objavi komentar