subota, 21. prosinca 2013.


Sastojci

3 jaja
110 g šećera
100 g Nestlé Dessert Corsé
90 g maslaca
35 g brašna
1 žlica kakaa u prahu
1 žlica mlijeka

Priprema

  1. Razbijte jaja u posudi i razmutite ih zajedno sa šećerom.
  2. Rastopite čokoladu na pari i na kraju dodajte maslac. Dobro promiješajte dok se maslac ne rastopi. Pustite da se malo ohladi. Pomiješajte maslac i čokoladu s jajima.
  3. Dodajte prosijano brašno, kakao i mlijeko. Dobro promiješajte.
  4. Premažite maslacem i posipajte brašnom 4 male posudice za soufflé ili male limene kalupe. Napunite smjesom i stavite 1 sat u zamrzivač.
  5. Pecite na 210°C u prethodno zagrijanoj pećnici, 10-15 min, dok se vanjski sloj ne ispeče, a sredina ostane mekana.
  6. Ostavite da se malo ohlade u kalupu. Izvadite i servirajte tople s tučenim slatkim vrhnjem ili sladoledom.

0 komentari:

Objavi komentar