- TIJESTO
- 10 bjelanjaka za snijeg
- 40 dag šećera
- 10 dag čokolade u prahu ili 5 dag kakaa
- 15 dag brašna
- 15 dag oraha
- KREMA
- 10 žumanjaka
- 30 dag šećera
- 10 dag brašna
- 5 dL mlijeka
- 12,5 dag margarina
- GLAZURA
- 10 dag čokolade
- 4 žlice ulja
Priprema
- Za pripravak tijesta, bjelanjke istući u čvrst snijeg pa postepeno dodavati šećer. U spravljenu gustu smjesu lagano umiješati čokoladu, brašno te orahe.
- Na aluminijskoj foliji ili na masnom pek papiru za pečenje ispeći 6 kora.
- Kremu za boem kocke pripremite na način da se žumanjci, šećer i brašno razmute sa malo mlijeka i nakon toga ukuhaju u preostalo mlijeko. Tu smjesu kuhajte oko 10 minuta.
- Margarin pjenasto izradite. Dodajte u ohlađenu kremu za boem kocke i ponovno sve još jednom dobro izradite.
- Ispečene kore premažite kremom i poslažite jednu na drugu. Malo kreme ostavite za gornji sloj kolača.
- Čokoladu pomiješajte sa uljem i tu smjesu rastopite na pari – dobili ste glazuru za boem kocke. Pripravljenom glazurom premažite gornji sloj kolača.
- U slast! Izvor: (kolaci.eu)
nedjelja, 15. prosinca 2013.
04:48
Selma
Dodao Kolači
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar