srijeda, 15. siječnja 2014.

12-2013-03

Sastojci:

  • 100 + 90 g šećera
  • 3 jaja
  • 3 žumanjka
  • 60 g kakaa u prahuu
  • 25 g fine čokolade u prahu
  • 2 dcl mlijeka
  • 3 dcl slatkog vrhnja
  • 100 g keksa amaretta, usitnjenih u kuhinjskom blenderu

Koraci pripreme

  • 1U manju zdjelu uspite 100 g šećera i dodajte malo vode (da jedva prekrije šećer). Kuhajte na laganoj vatri miješajući dok se šećer ne otopi. Zatim kuhajte još 5 minuta dok šećer lagano ne potamni.
  • 2Karmelizirani šećer ulijte u kalup za terinu. Čokoladu i dcl vrhnja rastopite na pari, a zatim ostavite po strani da se malo ohladi. Mikserom pomiješajte jaja, žumanjke, kakao i 90 g šećera, a zatim umiješajte otopljenu čokoladu i samljevene amarette.
  • 3U zdjelici zagrijte mlijeko i slatko vrhnje dok ne postane mlako/toplo te na kraju dodajte u smjesu jaja i čokolade neprestano miješajući. Smjesu ulijte u kalup za terinu. Kalup stavite u veći pleh za pečenje te u njega ulijte vruću vodu do visine kalupa za terinu. Pecite 45 minuta u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva.
  • 4Izvadite iz pećnice, pa iz pleha s vodom te ostavite da se ohladi, a zatim spremite u hladnjak.

 

0 komentari:

Objavi komentar