subota, 18. siječnja 2014.

Sastojci za crno tijesto:

  • 5 bjelanjaka-snijeg

  • 150g mljevenih oraha

  • 150g šećera

  • 3 rebra čokolade

  • 3 kašike brašna

  • 1/2 prašak za pecivo

Za bijelo tijesto:

  • 5 bjelanjaka

  • 150g šećera

  • 150g kokosa

  • 2 kašike brašna

  • 1/2 prašak za pecivo

  • limunov sok

Za kremu:

10 žumanjaka
150 g šećera
1 puding od vanilije,
3dl mlijeka
250g margarina

Priprema crnog tijesta: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, dodati šećer, mljevene orahe, otopljenu čokoladu i brasno pomiješano sa praškom. Ispeći biskvit.

Priprema bijelog tijesta: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg,dodati šećer,kokos,brašno pomiješano s praškomi limunov sok. Ispeći biskvit u istoj veličini lima kao i prethodni.

Priprema kreme: Šećer, puding i žumanjke ukuhati u mlijeku. U ohlađenu kremu dodati pjenasto izrađen margarin.

Bijeli biskvit premazati polovicom kreme, na to staviti crno tijesto,premazati preostalom kremom i posipati kokosom.

(Namirnice.ba/KuharskiRecepti)

0 komentari:

Objavi komentar