četvrtak, 23. siječnja 2014.

Cokoladne stanglice  

Sastojci:

Donji sloj:


  • 1 šolja margarina
  • 1 šolja šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 2 šolje brašna

Karamel sloj:


  • 2 šolje karamela
  • 50ml slatke pavlake, ulupati

Čokoladni sloj:


  • 2 šolje seckane mlečne čokolade
  • 50ml slatke pavlake

Priprema:

  • Mutite margarin, šećer i vanilu. Može izgledati gusto al nastavite mućenje dodavajući brašno. Mutite srednjom brzinom.
  • U pleh stavite paprir za pečenje i pritisnite koru, ravnomernos vuda i izbockajte viljuškom.
  • Pecite na 18o stepeni pola sata. Odvojite od ivica i ostavite da se u plehu ohladi.
  • Istopite karamele na laganoj vatri i dodajte slatku pavlaku pa prelijte preko kore i ostavite u frižider pola sata.
  • Istopite čokoladu sa slatkom pavlakom, nemućenom. Isecite kolač na štanglice i umačite ga u čokoladu.

0 komentari:

Objavi komentar