subota, 18. siječnja 2014.

Sastojci

Tijesto: 

• 4 jaja
• 15 kašika šećera
• 15 kašika brašna
• 15 kašika ulja
• 15 kašika mlijeka
• 2 kesice vanilija šećera
• 1 kesica praška za pecivo

Fil:


• 2 pudinga od vanilije
• 500 ml mlijeka
• 1 šolja šećera
• 2 kesice vanilija šećera 

Za posuti:
• šećer

Priprema

Umutiti tijesto od navedenih sastojaka. Pa pola tijesta od biskvita istresti u tepsiju koju ste pouljili i staviti u rernu da se malo zapeče. Oko 5 minuta na temperaturi od 180 C. Za to vrijeme pripremiti pudig kao na uputstvu na kesici. Vama na volju ostavljamo želite dodati neko voće.

A ako imate štapić vanilije koristite njega umjesto vanilije iz kesice jer je još ljepše. Tako sto ćete vaniliju staviti u mlijeko. Pa po malo pečenoj kori posuti još vruć puding Pa drugu polovicu tijesta za biskvit presuti preko pudinga. Vratiti u rernu i kolač ispeći do kraja. Još dok je vruć posuti ga kristal šećerom.

(Namirnice.ba/Coolinarika)

0 komentari:

Objavi komentar