Kora:
- 4 jaja (razdvojit bjelanjke od zumanjaka)
- 200 gr. putera
- 100 gr. secera
- 4 kasike brasna
- 2 kasike kakaa
- pola praska za pecivo
Krema:
- 500 ml. vrhnja za slag
- 2 mlijecne cokolade
- 2 cokolade za kuhanje
Priprema:
Puter dobro omeksat na sobnoj temperaturi pa izmutit sa zumanjcima i secerom. Dodat brasno,kakao i prasak za pecivo pa izmjesati. Od bjelanjaka izmutit cvrst snijeg pa dodat tijestu. Izmjesat pa istrest u nauljenu tepsiju. Pec u manjoj tepsiji na 350 F – 180 C. Koru izvadit iz peci da se potpuno ohladi. Na pec stavit vrhnje za slag i dodajte mu cokoladu istrganu na komade. Mjesajte dok se cokolada ne istopi i istresite preko ohladjene kore. Stavite kolac u frizidr da se potpuno ohladi pa isjecite na zeljene komade.Izor: (namirnice.ba)
0 komentari:
Objavi komentar