11:48
Selma
Sastojci:
Tijesto
- 2 1/2 dl vode
- 12 dag masti ili maslaca ili margarina
- 1 žlićica soli
- 14 dag prosijanog brašna
- 5 kom jaja
Krema
- 2 paketića pudinga od vanilije
- 0,5 l mlijeka
- 4 žlice šećera
- 0,1 l vrhnja za šlag ili 1 peketić šlaga
Krema 2
- 0,4 l vrhnja za šlag ili 3 paketića šlaga
Priprema:
Krema:
- 1/2 l mlijeka stavite u loncu kuhati. Puding i šećer umutite u posebnoj posudi sa malo mlijeka i umješajte kada mlijeko zavrije. Kuhajte 1 minutu i stavite sa strane da se ohladi.
- Napravite šlag bilo od vrhnja za šlag ili pripremite šlag iz vrećice.
- Hladni puding prvo malo izmiksajte i dodajte šlag.
- Šlag dodajte postupno da vam krema na kraju ne bi bila premekana.
Tijesto:
- U vodu dodati mast ili maslac i sol i stavit kuhati. kad se mast otopi i voda uzavrije maknite s vatre i dodajte odjednom svo brašno.
- vratite na laganu vatru i brzo mješajte da se razbiju grudice.
- Najlakše je prvo promješati sa pjenjačom a zatim upotrijebiti kuhaču jer se smjesa mora miješati dok se ne pretvori u kuglu. Tj. gotovo je kada se smjesa odljepljuje od stjenki posude.
- Smjesu zatim staviti u frižider da se malo ohladi.
- U mlaku smjesu mikserom (nastavkom za tijesto) umutite jedno po jedno jaje.
- Smjesu ili pomoći žličica ili šprice za kolače raspodjelite na lim za pečenje. Ne stavljajte ih preblizu jer one kod pečenja narastu.
- stavite peći u pećnicu zagrijanu na 225 °C i pecite 25 minuta. Pri tome ne otvarajte pećnicu .
- Pečeno tijesto ostavite da se ohladi.
- Za to vrijeme napravite drugu kremu tj. smiksajte šlag.
Izrada:
- Ohlađena tijesta prerežite na pola.
- Donji dio tijesta napunite kremom, a gornji šlagom.
- Spojite dijelove i princes krafne su gotove.
- Ukrasiti ih možete po želi.
šećerom u prahu ili topljenom čokoladom. - U kremu možete dodati i margarina, ali mi margarin maksimalno izbjegavamo jer nam se ne sviđa njegov okus, pa zato puding razrijedimo sa šlagom. Ukoliko želite probati nešto drugačije u dio kreme možete umiješati kakao ili čokoladu u prahu. Vjerujte mi izvrsno je :D
- Izvor.(kuhari.com)
0 komentari:
Objavi komentar