05:32
Selma
Sastojci za koru:
- 5 belanaca
- 15 kašika šećera
- 1 kašičica sirćeta
- 1 kašika brašna
Priprema kore:
- Umutiti čvrst sneg od belanaca sa šećerom i umešati lagano sirće i brašno u to.
- Izabrati veći pleh pravougaonog oblika imajući u vidu da ćete ispečenu koru podeliti na 3 trake i da će torta biti veličine jedne trake.
- Pleh obložiti papirom za pečenje sipati smesu i peći na 150C oko pola sata(paziti da se ne presuše).
- Koru odvojiti od papira i izrezati je na tri dela tako da dobijete 3 trake.
Sastojci I fil:
- 5 žumanaca
- 30g šećera
- 150dl mleka
- 100g čokolade
- 2 kesice vanillin šećera
- 30g brašna
- 125 g margarina
Sastojci II fil:
- 1/2 l slatke pavlake ili šlaga
Priprema fila:
- Za krem od čokolade penasto izmiksati žumance i šećer.
- Dok se smesa miksa, na pari otopiti čokoladu za kuvanje.
- U penastu smesu žumanaca dodati vanili šećer, mleko, otopljenu čokoladu i brašno pa sve izmiksati u jednoličnu smesu.
- Smesu kuvati na laganoj vatri, neprestano mešajući dok ne postane kao vrlo gust puding.
- U ohlađen krem umutiti omekšali margarin.
- Slatku pavlaku ili šlag izmiksati u čvrstu smesu.
- Tortu slagati sledećim redom: kora od belanaca, zatim sloj krema od čokolade i sloj šlaga ili slatke pavlake…tako tri puta.
- Celu tortu premazati preostalim šlagom ili slatkom pavlakom.
- Izvor: (magicnirecepti.blogspot.com)
0 komentari:
Objavi komentar