petak, 24. siječnja 2014.

panama-torta

Sastojci:

Za koru:

● 8 žumanca,
● 200 g šećera,
● 40 g čokolade,
● 160 g badema,
● 80 g brašna,
● 8 bjelanaca.

 Za fil:

● 4 jaja,
● 150 g šećera,
● 150 g čokolade,
● 250 g margarina,
● 3 kašike ruma.
Za glazuru:

● 100 g čokolade,
● 80 g margarina,
● 2-3 kapi ulja.

Priprema

  • Umutite žumance sa šećerom, dodajte otopljenu čokoladu, mljevene bademe, brašno i na kraju snijeg od bjelanaca.
  • Koru peći u plehu, preko papira za pečenje, oko 20 minuta na 180 stepeni.
  • Kad se kora potpuno ohladi isijecite je na tri dijela.
  • Za fil umutite jaja sa šećerom, stavite ih na paru, dodajte čokoladu i kad se fil ujednači skinite ga sa vatre da se potpuno ohladi.
  • Filu dodajte rum i umućen margarin, a zatim ga podijelite na dva dijela i stavite između kora.
  • Za glazuru istopite margarin, skinite ga sa vatre, dodajte čokoladu i ulje i miješajte dok ne dobijete glatku glazuru. Prelijte je preko torte. (doznajemo.com)

0 komentari:

Objavi komentar