četvrtak, 23. siječnja 2014.

 

Sastojci:

Tijesto:

  • 500 g zamrznutog lisnatog tijesta (prije upotrebe ostaviti u hladnjaku da se odmzne)

Krema:

  • 500 ml mlijeka
  • 100 ml vode
  • 200 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g glatkog pšeničnog brašna
  • 1 vanilin šećer (ili 1 žlica ekstrakta vanilije)
  • 1/4 limuna
  • 50 - 100 g maslaca sobne temperature

Priprema:

  • Odmrznuto lisnato tijesto razvaljati na pobrašnjenoj radnoj površini i rezati na trake pirine 1,5 cm. Svaku narezanu traku u koso motati oko kalupa (pazeći pri tome da se trake prilikom motanja svaki sloj preklapa preko drugog) od dna prema vrhu.
  • Peći u zagrijanoj pećnici na 200 °C dok ne poprime lagano smeđu boju. Na taj način napraviti sve kornete, skinuti ih s kalupa i pustiti sa strane da se ohlade (mi imamo 9 kalupa pa to malo potraje, ali u tri navrata svi korneti budu gotovi).
  • Za kremu staviti kuhati vodu, mlijeko i šećer (ostaviti malo mlijeka sa strane za izmutiti jaja i brašno).
  • Dok mlijeko sa šećerom zakuha u manjoj posudici izmutiti jaja i brašno sa mlijekom koje smo ostavili sa strane.
  • Zakuhano mlijeko maknuti sa vatre i uz stalno miješanje lagano uliti smjesu jaja i brašna pazeći pri tome da se ne stvore grudice. Vratiti na vatru i kuhati nekoliko minuta uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne. Kuhanu kremu maknuti s vatre i pustiti da se hladi.
  • Dok se krema hladi, u mlaku dodati vanilin šećer i maslac, dobro izmiješati da se sve dobro poveže. U skroz ohlađenu kremu dodati krišku limuna (zajedno sa korom da pusti aromu).
  • Pomoću vrečice za ukrašavanje kremom puniti pripremljene kornete, a po želji vrh svakog korneta uvaljati u mljevene orahe ili bademe, posuti ih šećerom u prahu i poslužiti. 
  • Izvor: (www.kuzinavanje.com)

0 komentari:

Objavi komentar