ponedjeljak, 27. siječnja 2014.

 

Sastojci:

Tijesto:

  • 6 bjelanjaka
  • sol, prstohvat
  • 20 dag šećera
  • 10 dag kokosovog brašna
  • 5 dag glatkog brašna
  • ½ vrećice praška za pecivo

Preljev:

  • 2 dl mlijeka

Krema:

  • 6 žumanjaka
  • 15 žlica šećera
  • 2 vrećice pudinga od vanilije
  • 5 žlica oštrog brašna
  • 1 l mlijeka
  • 5 žlica likera od kokosa ili Malibu (rum od kokosa)
  • 25 dag maslaca
  • 3 dl slatkog vrhnja

Za dekoraciju:

  • 3 dag čokolade za kuhanje
  • par kapi ulja
  • 30 jezgri lješnjaka
  • 5 dag kokosovog brašna

Priprema

  • Pećnicu zagrijati na 200°C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno sa prstohvat soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg oprezno povezati.
  • Lim za pečenje ( 34 x 28 cm ) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180°C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 2 dl mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi.
  • 2 vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko, te dobro izmiješati.
  • 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica.
  • Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno sa likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući.
  • 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti sa 5 dag kokosovog brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku.
  • Čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše.
  • Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.

0 komentari:

Objavi komentar