00:36
Selma
Sastojci:
Tijesto:
- 6 bjelanjaka
- sol, prstohvat
- 20 dag šećera
- 10 dag kokosovog brašna
- 5 dag glatkog brašna
- ½ vrećice praška za pecivo
Preljev:
Krema:
- 6 žumanjaka
- 15 žlica šećera
- 2 vrećice pudinga od vanilije
- 5 žlica oštrog brašna
- 1 l mlijeka
- 5 žlica likera od kokosa ili Malibu (rum od kokosa)
- 25 dag maslaca
- 3 dl slatkog vrhnja
Za dekoraciju:
- 3 dag čokolade za kuhanje
- par kapi ulja
- 30 jezgri lješnjaka
- 5 dag kokosovog brašna
Priprema
- Pećnicu zagrijati na 200°C. Bjelanjke odvojiti od žumanjka. Bjelanjke zajedno sa prstohvat soli čvrsto izraditi. Postepeno dodavati šećer uz stalno miješanje. Glatko brašno, kokosovo brašno i prašak za pecivo izmiješati. 1/3 mješavine dodati čvrstim bjelanjcima i na najnižoj brzini mikserom izraditi. Zatim dodati ostatak bjelanjaka i ručno, metlicom za snijeg oprezno povezati.
- Lim za pečenje ( 34 x 28 cm ) namazati maslacem, posuti brašnom, usuti tijesto i izravnati. Pećnicu smanjiti na 180°C, staviti lim za pečenje u pećnicu i peći oko 15 minuta. Biskvit izvaditi iz pećnice i ostaviti da se ohladi. 2 dl mlijeka ugrijati i vrućim mlijekom preliti biskvit. Ostaviti biskvit da se ohladi.
- 2 vrećice pudinga i brašno izmiješati sa 15 žlica šećera. Dodati žumanjke i mlijeko, te dobro izmiješati.
- 8 dl mlijeka zakuhati, skloniti sa štednjaka i pripremljenu mješavinu umiješati. Smanjiti temperaturu, vratiti na štednjak i uz neprestano miješanje kuhati oko 5 minuta. Kremu ostaviti da se hladi. Povremeno promiješati da se gore ne stvori korica.
- Maslac omekšati na sobnoj temperaturi i zajedno sa likerom od kokosa dobro izmiješati. Maslacu dodavati postepeno ohlađenu kremu, miješajući.
- 3 dl slatkog vrhnja čvrsto izraditi. Dodati kremi i oprezno metlicom za snijeg povezati. Hladni biskvit premazati kremom i posuti sa 5 dag kokosovog brašna. Ostaviti preko noći u hladnjaku.
- Čokoladu za kuhanje zajedno sa uljem rastopiti. Jezgre lješnjaka uvaljati u čokoladu i staviti na papir da se osuše.
- Kolač narezati i na svaku kocku staviti 1 jezgru lješnjaka.
0 komentari:
Objavi komentar