04:44
Selma
Sastojci:
280 gr šećera u prahu
530 gr maslaca
5 jaja
280 gr brašna
1 prašak za pecivo
40 gr kakaoa
30 ml vode
Prstohvat soli
250 gr šećera
200 gr čokolade za kuhanje
Priprema:
Mikserom umutite 280 gr margarina sa 280 gr šećera u prahu, a zatim postepeno dodajite jedno po jedno jaje i konstantno mutite dok ne dobijete ujednačenu smjesu.
Umiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i kakao, a na samom kraju i vodu.
Posudu dimenzija 20×10 cm obložite papirom za pečenje, pa u nju stavite pripremljenu smjesu.
Koru pecite 45 minuta u rerni zagrijanoj na 170 °C.
Kada se kora ispeče i ohladi prerežite ju na dva jednaka dijela.
U posebnoj posudi umutite 250 gr margarina sa 250 gr šećera, a zatim umiješajte istopljenu čokoladu za kuhanje.
Kada izjednačite smjesu, premažite jednu koru ½ fila, zatim preklopite drugom i cijelu tortu ukrasite ostatkom fila.
Ostavite tortu u frižider da odstoji najmanje 1 h, a zatim poslužite. (www.kuhar.ba)
0 komentari:
Objavi komentar