četvrtak, 23. siječnja 2014.


Sastojci:

  • 250 g pšeničnog glatkog brašna
  • na vrhu noža praška za pecivo
  • 125 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 3 žumanjka
  • 200 g maslaca (sobne temperature, ne previše omekšalog)
  • 125 g oljuštenih, mljevenih badema

Za valjanje:

  • 100 g šećera u prahu
  • 1 vrećica vanilin šećera

Priprema:

  • Prosijati u zdjelu za miješanje brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodati maslac narezan na kockice i utrljati ga u brašno. Dodati šećer, vanilin šećer, mljevene bademe i žumanjke. Sve sastojke dobro izmiješati u glatko tijesto. Zamotati tijesto u plastičnu foliju i ostaviti ga u hladnjaku da se odmori neko vrijeme.
  • Na pobrašnjenoj radnoj površini oblikovati valjke debljine prsta i narezati ih na 2 cm široke komadiće. Svaki komadić lagano prstima valjati, pritom stanjivati krajeve da budu špicasti, lagano ih uvinuti u oblik roščića i slagati na pleh prekriven papirom za pećenje.
  • Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 - 200°C oko 10 minuta dok ne počmu poprimati boju..
  • Roščiće zajedno s papirom za pečenje povući s lima i premjestiti na žičanu rešetku da se hlade.
  • Još tople roščiće uvaljati u smjesu šećera u prahu pomiješanog s vanilin šećerom i slagati u kutiju za kekse s poklopcem koji dobro brtvi. Tako spremljeni roščići mogu stajati 3 do 4 tjedna.
  • Izvor: (www.kuzinavanje.com)

0 komentari:

Objavi komentar