03:30
Selma
Sastojci:
- 250 g pšeničnog glatkog brašna
- na vrhu noža praška za pecivo
- 125 g šećera
- 1 vrećica vanilin šećera
- 3 žumanjka
- 200 g maslaca (sobne temperature, ne previše omekšalog)
- 125 g oljuštenih, mljevenih badema
Za valjanje:
- 100 g šećera u prahu
- 1 vrećica vanilin šećera
Priprema:
- Prosijati u zdjelu za miješanje brašno pomiješano s praškom za pecivo, dodati maslac narezan na kockice i utrljati ga u brašno. Dodati šećer, vanilin šećer, mljevene bademe i žumanjke. Sve sastojke dobro izmiješati u glatko tijesto. Zamotati tijesto u plastičnu foliju i ostaviti ga u hladnjaku da se odmori neko vrijeme.
- Na pobrašnjenoj radnoj površini oblikovati valjke debljine prsta i narezati ih na 2 cm široke komadiće. Svaki komadić lagano prstima valjati, pritom stanjivati krajeve da budu špicasti, lagano ih uvinuti u oblik roščića i slagati na pleh prekriven papirom za pećenje.
- Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 - 200°C oko 10 minuta dok ne počmu poprimati boju..
- Roščiće zajedno s papirom za pečenje povući s lima i premjestiti na žičanu rešetku da se hlade.
- Još tople roščiće uvaljati u smjesu šećera u prahu pomiješanog s vanilin šećerom i slagati u kutiju za kekse s poklopcem koji dobro brtvi. Tako spremljeni roščići mogu stajati 3 do 4 tjedna.
- Izvor: (www.kuzinavanje.com)
0 komentari:
Objavi komentar