subota, 25. siječnja 2014.

Čokoladna torta 2 - domaći recepti 

Sastojci:

Za koru:

  • 10 belanaca
  • 200 gr šećera
  • 100 gr mlevenog keksa
  • 2 kašike brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 3 pune kašike kakaa

Za fil:

  • 10 žumanaca
  • 7 kašika šećera
  • 200 gr čokolade
  • 1 margarin
  • 200 gr prah šećera
  • 2dl slatke pavlake
  • 1 kisela pavlaka

Priprema:

  • Umutiti belanca u jak šne, dok se mutilo dodavati šećer. U drugu posudu pomešati brašno, prašak za pecivo, kakao i keks pa tu smesu istresti u belanca i varjačom sjediniti, polako mesati da belanca „ne spadnu“. Ukljuciti rernu na 220 i peci otprilike 20 minuta, čačkalicom proveriti.
  • Izmutiti žumanca, čokoladu i šećer pa kuvati na pari. Dugo treba dok provri al kad provri to je već gotovo. Zbog čokolade će se zgusnuti, ne brinite sto je redje. Kad se skroz ohladilo izmiksirati margarin sa šećerom u prahu pa dodati filu.
  • Drugi fil je od slatke pavlake i kisele, umutiti slatku pa dodati kiselu.
  • Dobijenu jednu debelu koru preseći na 3 dela, malo poprskati prvu mlekom pa namazati čokoladni fil pa slatku pavlaku i tako tri puta. Odgore šlag.
  • Izvor: (domacirecepti.net)

0 komentari:

Objavi komentar