subota, 25. siječnja 2014.

 

Sastojci

Za kore:

  • 12 belanaca,
  • 12 kašika šećera,
  • 3 kašike kakaoa,
  • 3 kašike brašna,
  • 1 prašak za pecivo i
  • 12 kašika mlevenih lešnika

Za krem:

  • 1 litra mleka,
  • 12 žumanaca,
  • 16 kašika šećera,
  • 3 pudinga od vanile,
  • 180+70 gr.margarina,
  • 100gr čokolade i
  • 3 kašike gustina.

Način pripreme

Za kore

  • Umutiti testo od navedenih sastojaka, podeliti na tri dela i peći tri kore.

Za krem:

Od navedenih sastojaka (osim čokolade) skuvati krem, odvojiti jednu trećinu i u nju otopiti čokoladu i kad se taj deo krema ohladi, umutiti 70 gr. margarina... U ostale dve trećine žutog krema umutiti 180 gr.margarina i filovati kore: kora+žuti krem+kora+braon krem+kora+žuti krem.
  • Dekorisati seckanim lešnicima ili po želji !
  • Izvor: (www.svajela.hr/domacica.net)





0 komentari:

Objavi komentar