četvrtak, 23. siječnja 2014.

torta čokoladica 

Sastojci za čokoladnu kraljicu

Sastojak Količina Sastojak Količina
Za fil: Za koru:
Tamna čokolada 200 gr. Jaja 4 kom
Mlečna čokolada 200 gr. Šećer 4 kašike
Bela čokolada 200 gr. Brašno 2 kašike
Slatka pavlaka 600 ml Prašak za pecivo 1 kesica

Priprema...


Priprema kore za čokoladnu kraljicu...

  1. Belanca umutiti sa šećerom da se dobije čvrsti šlag.
  2. Dodavati jedno po jedno žumance i još malo umutiti.
  3. Brašno, kakao i prašak za pecivo dodati u smesu i lagano promešati kašikom.
  4. Pleh namazati uljem i posuti brašnom ili kakaom.
  5. Smesu za koru izliti u pleh i peći na 170 stepeni oko 15 minuta.

Priprema fila za čokoladnu kraljicu...

  1. Svaku od čokolada posebno rastopiti na pari u 200 ml slatke pavlake.
  2. Rastopljene čokolade staviti u frižider da se ohlade i stegnu.
  3. Nakon toga umutiti svaku da se dobije čvrst krem.
  4. Preko kore razmazati krem od tamne čokolade, preko njega krem od mlečne pa od bele.
Posluživanje

Čokoladnu Kraljicu poslužiti kao dezert posle ručka.

Savet

Da bi se raznobojni slojevi lepo videli tortu seći oštrim nožem nakvašenim hladnom vodom. Preko torte narendati čokoladu po ukusu radi lepšeg izgleda. 

Izvor: kolacici.webs.com

 Vam prijatan užitak !

0 komentari:

Objavi komentar