srijeda, 22. siječnja 2014.

Sastojci:

Kora:
  • 1/2 šalice badema
  • 1/2 šalice lješnjaka
  • 1/3 šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice agava sirupa ili meda
  • 1 žlica vanilije u prahu

Čokoladni nadjev:
  • 1 šalica kakao praha
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice agava sirupa ili meda
  • 1 žlica vanilije u prahu
  • 1 žličica cimeta u prahu

Za ukrašavanje:

  • 1 šalica indijskih oraščića
  • 2/3 šalice kakao praha
  • 1/2 šalice kokosovog ulja
  • 1/4 šalice agava sirupa ili meda

Priprema: 

Kora:
Bademe i lješnjake sameljite u blenderu dok ne postanu brašnasti, te dodajte ostale sastojke dok smjesa ne postane kompaktna. Dobivenu orašastu koru pritisnite u kalup za tortu.

Čokoladni nadjev:

Sastojke pomiješajte u glatki čokoladni nadjev i dodajte sjeckane orahe, bademe i lješnjake: 1/3 šalice od svakog. Prelijte preko kore.

Za ukrašavanje:
Vrh ukrasite ranije pripremljenom smjesom, te tortu izrežite, poslužite i – uživajte :)
Izvor: (www.biobio.hr)

0 komentari:

Objavi komentar