subota, 21. prosinca 2013.


Sastojci

Za podlogu:
150 g maslaca
250 g tamnih čokoladnih keksa

Za nadjev:
400 g gotove mliječne čokoladne glazure
30 g kokosova brašna
50 g prženog, nesoljenog kikirikija
1 omot marshmallowsa (283 g)
200 g gotove bijele čokoladne glazure

Priprema

Za podlogu :
  1. Maslac otopite i ostavite da se ohladi. Kekse stavite u vrećicu za zamrzavanje, čvrsto je zatvorite i prelazite, tiskajući kekse, valjkom za tijesto kako biste dobili vrlo sitne mrvice.
  2. Stavite okvir za pečenje (25 × 25 cm) na dasku te je tako obložite papirom za pečenje da dobijete ogradu visine oko 3 cm. Maslac i mrvice keksa pomiješajte u zdjeli, stavite u okvir za pečenje i poravnajte površinu. Ostavite da se smjesa stvrdne. 

Nadjev:
  1. gotovu mliječnu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite je u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se ohladi. Pomiješajte kokosovo brašno, kikiriki i marshmallowse s otopljenom čokoladnom glazurom i nanesite na mrvičastu podlogu. Ostavite da se smjesa stvrdne.
  2. Gotovu bijelu čokoladnu glazuru nasjeckajte i otopite u lončiću u vodenoj kupelji miješajući na slaboj vatri u glatku smjesu. Ostavite da se malo ohladi. Tekuću glazuru rasporedite po nadjevu s marshmallowsima i ostavite da se stvrdne.
  3. Kolačiće oštrim nožem odvojite od okvira za pečenje i narežite na male kvadrate.

0 komentari:

Objavi komentar