ponedjeljak, 10. ožujka 2014.

Sastojci:

Kora:

  • 100 g - maslaca
  • 50 g - šećera
  • 2 kašike - kakaoa
  • 100 g - tamne čokolade
  • 250 g - petit beurre keksa
  • 50 g - mlevenih oraha
  • 50 g - seckanih oraha
Nadev:

  • 400 ml - mleka
  • 1 kesica - vanilin pudinga
  • 50 g - maslaca
  • 3 kašike - šećera

Glazura:

  • 100 g - tamne čokolade
  • 30 g - maslaca
  • 1 kašika - šećera u prahu
  • 1 kašika - vode

Priprema:

Kora:

1. Otopiti nalomljenu čokoladu na pari uz stalno mešanje. Čuvati na toplom.

2. Penasto umešati omekšali maslac sa šećerom i dodati otopljenu čokoladu.

3. Izmešati mlevani keks, kakao i mlevene orahe, pa ih dodati u prethodnu smesu.

4. Dodati naseckane orahe i mleka koliko je potrebno da se dobije gusta smesa.

Nadev:

1. Odvojiti oko 100 ml mleka i umešati prašak za puding i šećer.

2. Uzavreti ostatak mleka i dodati smesu sa pudingom. Skuvati gust puding.

3. Omekšali maslac naseći na listiće i dodati u malo ohlađen puding i dobro umešati.

Glazura:

1. Nalomiti čokoladu, dodati šećer u prahu, maslac naseckan na listiće i kašiku vode.

2. Otopiti uz mešanje na pari.

Slaganje:


1. Obložiti veći plitak kalup plastičnom folijom.

2. Sipati smesu za koru i poravnati površinu.

3. Ravnomerno rasporediti nadjev i naneti toplu glazuru.

4. Ohladiti preko noći u hladnjaku, a zatim narezati na kocke.


Izvor: (www.facebook.com/pages/Moji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar