16:30
Selma
Sastojci:
- 1 kg tankih kora za baklavu,
- 200 g čokolade za kuvanje,
- 400 g neslanog, krupno mlevenog kikirikija,
- 250 g margarina.
Za preliv:
- 750 g šećera,
- 1 l vode,
- 1 limun,
- 20 g (2 kesice) vanilin šećera.
Priprema:
- Dve kore staviti jednu preko druge.
- Po ivici naneti mleveni kikiriki i rendanu čokoladu pa čvrsto uviti u tanak rolat.
- Postupak ponavljati dok sav materijal ne bude utrošen.
- Seći na rolatiće pa poređati u podmazan pleh.
- Margarin otopiti i preliti preko baklave.
- Peći u zagrejanoj rerni na 200◦C dok ne porumeni.
- Za to vreme kuvati preliv.
- Toplim prelivom preliti hladnu baklavu.
Izvor: (jednostavnirecepti.blogspot.com).
0 komentari:
Objavi komentar