Sastojci
Za biskvit:
6 jaja
20 dag šecera u prahu
20 dag maslaca ili margarina
10 dag cokolade za kuhanje
3 žlice kakaa
10 dag mljevenih badema ili oraha
Za ukrašavanje:
5 dl slatkog vrhnja
5 dag cokoladnih mrvica
Priprema:
Biskvit:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Žumanjke i šecer umutite u pjenastu smjesu. Dodajte imomekšali maslac ili margarin narezan na listice. Dodajte cokoladu rastopljenu na pari i kakao.Drvenom žlicom umiješajte mljevene orahe ili bademe. Na kraju postupno umiješajte cvrstisnijeg od bjelanjaka. Smjesu razdijelite u dva jednaka dijela.
Izrada:
Cetvrtasti lim za pecenje namastite i lagano pobrašnite. Izlijte jedan dio smjese u lim.Pecite na temperaturi od 170-180°C oko 15 minuta. Drugi dio smjese stavite u hladnjak nekase ohladi. Taj dio se ne pece, vec ce vam poslužiti za kremu. Peceni biskvit ostavite neka seohladi. Ohladen biskvit premažite kremom, tj. drugim dijelom koji ste stavili u hladnjak.
Ukrašavanje:
Umutite cvrst šlag i premažite ga preko kreme. Pospite kolac cokoladnim mrvicama iukrasite rastopljenom cokoladom. - See more at: http://kolacii.blogspot.com/2013/11/cokoladni-uzitak.html#sthash.iNOMft2n.dpuf
0 komentari:
Objavi komentar