Sastojci
- Broj osoba:
- 200 g. integralog oriza ( rize )
- 200 g. ociscenog biza ( graska )
- slanina
- luk
- petrusin
- corba od povca ( moze i od kocke )
- parmezan
- maslinovo ulje
Priprema
- Vrijeme pripreme:
- Pripremite Narezite slaninu na kockice ili na tanke reznjeve.Ocisceni luk sitno isjeckajte. Dinstajte ga na malo ulja , zajedno sa slaninom . Operite biz pa ga dodajte u serpu . Posolite i pobiberite. Kuvajte na tihoj vatri desetak minuta , pa ulijte mlaku corbu i jos malo kuvajte.Dodajte rizu, pa povremeno promjesajte, pazeci da se riza ne prekuva.
- Stavite Rizi-Bizi u tanjir, pustite da se malo ohladi , pa pospite rendanim parmezanom i petrusinom .
- Prijatno želi vam Moja kuhinjica
0 komentari:
Objavi komentar