12:18
Selma
Šta vam je potrebno za ovo jelo:
- 250 mljevene junetine
- 120 samljevene kobasice za kuhanje
- 1 veća glavica luka
- 1/3 krušnih mrvica
- 1 jaje
- 1/2 soli
- 4 povrtnog temeljca (s rajčicom)
- 2 vode
- 1 konzerva nasjeckanih pelata
- 1 konzerva pasirane rajčice
- 2 nasjeckanog kupusa
- 400 graha iz konzerve
- 2 mrkve
- 1/2 graha
Na koji način pripremiti
- 1 U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i kobasicu s dvije žlice nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, jajem i solju. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim rukama oblikujte okruglice.
- 2 U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite pola količine okruglica, tako da posmeđe izvana. Okrećite ih cijelo vrijeme i miješajte ih tako da tresete tavu (kako bi zadržale oblik). Zatim ih izvadite iz tave i pustite da se ocijede na papirnatim ručnicima. Ponovite postupak s ostatkom okruglica.
- 3 Ulijte temeljac, vodu, pelate i pasiranu rajčicu u lonac (odnosno u težu, željeznu posudu) pa pustite da zavrije na jakoj vatri. Dodajte okruglice, ostatak luka, kupus narezan na trakice, grah i mrkvu narezanu na kolutiće. Pustite da ponovno zavrije a potom smanjite vatru na srednju jačinu.
- 4 Pustite da se kuha otklopljeno, dvadesetak minuta. Dodajte grašak i neka ponovno zavrije. Smanjite i kuhajte još deset minuta.
- 1 U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i kobasicu s dvije žlice nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, jajem i solju. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim rukama oblikujte okruglice.
- 2 U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite pola količine okruglica, tako da posmeđe izvana. Okrećite ih cijelo vrijeme i miješajte ih tako da tresete tavu (kako bi zadržale oblik). Zatim ih izvadite iz tave i pustite da se ocijede na papirnatim ručnicima. Ponovite postupak s ostatkom okruglica.
- 3 Ulijte temeljac, vodu, pelate i pasiranu rajčicu u lonac (odnosno u težu, željeznu posudu) pa pustite da zavrije na jakoj vatri. Dodajte okruglice, ostatak luka, kupus narezan na trakice, grah i mrkvu narezanu na kolutiće. Pustite da ponovno zavrije a potom smanjite vatru na srednju jačinu.
- 4 Pustite da se kuha otklopljeno, dvadesetak minuta. Dodajte grašak i neka ponovno zavrije. Smanjite i kuhajte još 10-15 minuta.
0 komentari:
Objavi komentar