petak, 29. studenoga 2013.

mesne_okruglice_juha

Šta vam je potrebno za ovo jelo:

  • 250 mljevene junetine
  • 120 samljevene kobasice za kuhanje
  • 1 veća glavica luka
  • 1/3 krušnih mrvica
  • 1 jaje
  • 1/2 soli
  • 4 povrtnog temeljca (s rajčicom)
  • 2 vode
  • 1 konzerva nasjeckanih pelata
  • 1 konzerva pasirane rajčice
  • 2 nasjeckanog kupusa
  • 400 graha iz konzerve
  • 2 mrkve
  • 1/2 graha

Na koji način pripremiti

  • 1 U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i kobasicu s dvije žlice nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, jajem i solju. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim rukama oblikujte okruglice.
  • 2 U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite pola količine okruglica, tako da posmeđe izvana. Okrećite ih cijelo vrijeme i miješajte ih tako da tresete tavu (kako bi zadržale oblik). Zatim ih izvadite iz tave i pustite da se ocijede na papirnatim ručnicima. Ponovite postupak s ostatkom okruglica.
  • 3 Ulijte temeljac, vodu, pelate i pasiranu rajčicu u lonac (odnosno u težu, željeznu posudu) pa pustite da zavrije na jakoj vatri. Dodajte okruglice, ostatak luka, kupus narezan na trakice, grah i mrkvu narezanu na kolutiće. Pustite da ponovno zavrije a potom smanjite vatru na srednju jačinu.
  • 4 Pustite da se kuha otklopljeno, dvadesetak minuta. Dodajte grašak i neka ponovno zavrije. Smanjite i kuhajte još deset minuta.
  • 1 U velikoj zdjeli pomiješajte mljevenu junetinu i kobasicu s dvije žlice nasjeckanog luka, krušnim mrvicama, jajem i solju. Dobro miješajte dok se sastojci ne sjedine, a zatim rukama oblikujte okruglice.
  • 2 U velikoj tavi na srednje jakoj vatri pecite pola količine okruglica, tako da posmeđe izvana. Okrećite ih cijelo vrijeme i miješajte ih tako da tresete tavu (kako bi zadržale oblik). Zatim ih izvadite iz tave i pustite da se ocijede na papirnatim ručnicima. Ponovite postupak s ostatkom okruglica.
  • 3 Ulijte temeljac, vodu, pelate i pasiranu rajčicu u lonac (odnosno u težu, željeznu posudu) pa pustite da zavrije na jakoj vatri. Dodajte okruglice, ostatak luka, kupus narezan na trakice, grah i mrkvu narezanu na kolutiće. Pustite da ponovno zavrije a potom smanjite vatru na srednju jačinu.
  • 4 Pustite da se kuha otklopljeno, dvadesetak minuta. Dodajte grašak i neka ponovno zavrije. Smanjite i kuhajte još 10-15 minuta.

0 komentari:

Objavi komentar