subota, 30. studenoga 2013.

teletina-s-gljivama

Sastojci

  • 400 g telećih medaljona
  • 300 g šampinjona
  • 100 g crnih maslina
  • sol, papar
  • 2 dl bjelog vina
  • vezica bosiljka
  • 10 g brašna
  • 2 žlice dejon senfa
  • 4 žlice ulja

Kako pripremiti:


  1. 1 Narezane medaljone marinirajte, dobro ih posolite, popaprite, nauljite i namažite senfom. Pustite da odstoje pola sata u hladnjaku, a možete ih i staviti u marinadu dan prije, tako ćete uštedjeti na vremenu.
  2. 2 Na tavi zagrijte ulje, medaljone popecite, možete prvo jednu stranu medaljona staviti u brašno. Nakon što se medaljoni zapeku dovoljno sa svih strana, maknite ih s tave u posudu i na soku koji su pustili popecite kolutiće crnih maslina i šampinjone.
  3. 3 Nakon što se medaljoni zapeku dovoljno sa svih strana, maknite ih s tave u posudu i na soku koji su pustili popecite kolutiće crnih maslina i šampinjone.
  4. 4 Vratite medaljone u tavu, prelijte s 2 dl bijelog vina i pustite neka kuha. Nakon što se sve dobro poveže, dodajte dvije žlice senfa, sitno narezani bosiljak i sve dobro popaprite. Kad je sve gotovo, medaljone servirajte uz par listića bosiljka ili par žlica kiselog vrhnja.

0 komentari:

Objavi komentar