subota, 30. studenoga 2013.

riblja-juha-3-stupSastojci

  • 1 kg morske ribe po izboru (ugor, oslić, orada…)
  • 2 glavice luka
  • 3 češnja češnjaka
  • konzerva pelata
  • sol, papar
  • lovorov list
  • 4 žlice maslinova ulja
  • vezica svježeg peršina
  • čaša bijelog vina

Način pripreme

  1. 1 Očistite ribu i narežite je na krupnije komade. U tavi zagrijte ulje pa na njemu kratko popržite komade ribe, zajedno s glavama.
  2. 2 Kad porumene sa svih strana maknite s vatre. Na istom ulju pirjajte sitno sjeckani luk, a pred kraj mu dodajte ploške češnjaka. Dodajte pelate, vino, začine i litru vode.
  3. 3 Pustite neka zakuha pa smanjite vatru. Neka krčka petnaestak minuta. Izmiksajte štapnim mikserom da dobijete ravnomjerno gustu juhu. Vratite komade ribe u juhu i kuhajte još pola sata.
  4. 4 Pred kraj pospite sitno sjeckanim peršinom i još jednom provjerite je li dovoljno začinjeno.
  5. 5 Savjet: Niti jednoj juha pa ni ovoj neće škoditi ako joj dodate korijenastog povrća po izboru. U tom slučaju juhu nemojte miksati već povrće ostavite u komadima. Ako želite uživati u juhi bez kosti, najbolje na početku odvojite glave, repove i kosti, pa od njih skuhajte temeljac s povrćem. Njime onda podlijte luk i pelate, pa dodajte ribu.

0 komentari:

Objavi komentar