subota, 30. studenoga 2013.

dan-i-noc

Sastojci

  • KORE
  • 6 jaja
  • 30 dag maslaca
  • 45 dag šećera
  • 1,5 dl mlijeka
  • 50 dag oštrog brašna
  • 10 dag kakaa
  • KREMA
  • 20 dag čokolade za kuhanje
  • 14 dag šećera
  • 20 dag maslaca
  • 10 dag oraha
  • 3 dl mlijeka

  1. Odvojite žumanca od bjelanaca. Miksajte maslac s pola šećera dok ne pobijeli i poveća obujam, zatim uz stalno miksanje dodajte 6 žumanaca. Nakon 2 minute miksanja dodajte mlijeko pa miksajte još par minuta. Što budete dulje miksali, to će tijesto biti rahlije.
  2. Izmiksajte bjalanca s ostatkom šećera u čvrsti snijeg pa pomiješajte obje smjese uz lagano dodavanje brašna. Miješajte dok ne nestanu sve grudice.
  3. Polovicu smjese prebacite u drugu posudu i u nju dodajte kakao. Na taj ste način dobili bijelu i tamnu smjesu.
  4.  Na masni papir veličine lima premažite najprije bijelu smjesu pa je pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva. Isto ponovite s tamnom smjesom.
  5. Kad su kore pečene, ostavite da se ohlade na limu na kojem ste ih pekli.
  6. Za kremu sve sastojke zajedno stavite u lonac pa kuhajte uz miješanje dok ne provri. Zatim s tako vrućom kremom namažite prvo bijelu koru, na nju stavite crnu koru pa opet premažite kremom i tu gornju koru.
  7. Gotov kolač stavite u hladnjak da se dobro ohladi. Hladnog narežite na ploške.  
  8. Podijelite ovo stranicu i sa vasim prijateljima, veliko hvala unaprijed https://www.facebook.com/zizutipswin?ref=hl Moja Kuhinjica :)

0 komentari:

Objavi komentar