Potreno vam je:
- 1 piletine
- krušne mrvice
- oštro brašno
- 500 ulja za prženje
- 2 jaja
- sol
- 1 limun
- 500 mlijeka
- 1 kajenskog papra
Način pripreme
- 1Operite poriluk i nasjeckajte bijeli i svijetlozeleni dio. Pirjajte ga na rastopljenom maslacu dok ne omekša. Ogulite krumpir i nasjeckajte ga na tanje kriške pa ga dodajte poriluku i sve zajedno prelijte pilećim temeljcem.
- 2 Kuhajte dok krumpir ne omekša. Zatim zgnječite krumpir štapnim mikserom pa dodajte i vrhnje. Posolite i popaprite pa kuhajte još petnaestak minuta na laganoj vatri. Stalno miješajte.Pred kraj provjerite začine, dosolite i začinite ako je potrebno.
- 3 Savjet: Kiselo vrhnje nije obavezno, slobodno ga preskočite u receptu ako želite lakšu juhu. Ili ga zamijenite samo s malo naribanog sira koji možete posipati po gotovoj juhi (recimo, parmezan). Od začina, poriluku odlično pristaje i nekoliko zrna kima i malo ulja aromatiziranog čili papričicama.
- 4 Ako kuhate za klince, ljuto ulje preskočite. Možda im zelenu juhu lakše podvalite ako u nju nadrobite malo štapića ili slanih krekera. Dakako, takve krekere lako možete sami zamijesiti (brašno, sol, ulje ili maslac i voda), ali to je već sasvim druga priča.
subota, 30. studenoga 2013.
02:58
Selma
Dodao Glavna jela, Predjela
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
0 komentari:
Objavi komentar