četvrtak, 22. svibnja 2014.

Sastojci:

Kore
  • 100 gr putera
  • 150 gr čokolade
  • 100 gr šećera u prahu
  • 2 kašike brašna
  • 4 jaja

Fil:

  • 350 gr čokolade
  • 1/2 l slatke pavlake
  • 3 kašike ruma
  • 3 kašike šecera u prahu

Ukrašavanje
  • 50 gr čokolade
  • 1 kašika ulja

Priprema:

Umutiti puter i šecer u prahu. Dodati jedno po jedno žumance, brašno i otopljenu čokoladu. Dobro izmešati. Na kraju dodati čvrst sneg od belanaca i lagano izmešati varjačom. Veliki pleh obložiti pek papirom, sipati pripremljenu smesu i peći na 200 stepeni oko 30 minuta.Ohladjenu koru preseći na pola. Čokoladu izlomiti na manje komade, pomešati sa slatkom pavlakom i kuvati na pari dok se ne dobije ujednačena smesa.Fil ostaviti da se hladi u frižideru 2 sata. U ohladjeni fil dodati šećer u prahu i mutiti dok se ne dobije čvrst šlag. Na kraju dodati rum i još malo mutiti.Na tacnu staviti koru, premazati je filom, prekriti drugom korom i ukrasiti otopljenom čokoladom.
 

0 komentari:

Objavi komentar