ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

milka-torta

Fantastična Milka torta koju nije potrebno peći, što će vam uštediti vrijeme, ali i energiju. S druge strane dovoljno je ukusna da zadovolji i najstože napce.

SASTOJCI:

  • 1l mlijeka
  • 10 kašika šećera
  • 3 pudinga od vanile
  • 300 gr mliječne milka čokolade
  • 100 gr bijele milka čokolade
  • 500ml slatke pavlake
  • plazma keksa koliko je dno obruča
PRIPREMA:

Od litre mlijeka oduzmite malo mlijeka da razmutite pudinge i šećer. Ostalo mlijeko stavite da provri pa zakuhajte razmućen puding i šećer. Tako vruću smjesu podijelite na dva dijela pa u jedan stavite bijelu, a u drugi mliječnu čokoladu i miješajte dok se ne otopi. Ostavite da se ohladi. Izmiksirajte slatku pavlaku pa 1/4 stavite u bijeli krem i 1/4 u tamni krem. Uzmite obruč ili okruglu šerpu pa stavite kesu i izlijte bijeli krem, pa na njega stavite ostatak slatke pavlake (polovinu koja je ostala) i odgore tamni krem, sve radite lagano i pažljivo. Odgore stavite red plazma keksa namočenog u mlijeko. Zatvorite ivice kese i stavite u frižider na par sati. Izvadite, otvorite kesu, poklopite tacnom pa okrenite. Vaša Milka torta biće idealnog oblika.

Dekorišite po želji.

Izvor: Magazin.ba / namirnice

0 komentari:

Objavi komentar