srijeda, 21. svibnja 2014.

 

Predivan okus – kombinacija  hrskave podloge od keksa s čokoladom, doista deeeebelog sloja fine sirne kreme s tučenim slatkim vrhnjem i sa tek toliko čokolade da je učini vizualno zanimljivom a i da joj da savršeni final touch bez kojeg ne bi bila to što jeste.

Sastojci:

Za podlogu:
  • manje pakiranje pettit beure keksa
  • 10-tak čajnih keksića s čokoladom (može i domaćica)
  • 15 dag otopljenog margarina + 3 žlice kakaa
Za kremu:
  • 50 dag bijelog kravljeg sira
  • 1/2 l vrhnja za šlag
  • 15 dag šećera
  • 1 kremfix
  • 2 vrećice želatine u prahu
  • 10 dag čokolade
PRIPREMA:
  1. Za podlogu, staviti u vrećicu za zamrzavanje kekse i lagano ih istući batom za mesom da se usitne pa ih pomiješati sa otopljenim margarinom u koji ste dodali kakao. U namašćen kalup za torte utisnuti masu rukama, dlanovima lagano nabijati i tuckati dok se ne zaravna. Pustiti da se ohladi.
  2. Za kremu, mikserom istući vrhnje za šlag sa kremfixom da bude čvrsto (možete koristiti i biljno, Hulala, Hole i sl. no bit će ukusnije ako koristite mliječno vrhnje za šlag) Pomiješati mikserom sir, šećer i šlag. U smjesu dodati otopljenu želatinu pripremljenu prema uputi na omotu. Podijeliti kremu na dva dijela pa u jedan dio dodati otopljenu čokoladu.
  3. U kalup na podlogu od keksa naizmjence slagati bijelu i smeđu kremu kako biste dobili mramorni efekt. Lagano zaravnati od gore (a i ne morate, može biti ‘čupava’ ;) ) i dobro rashladiti (najbolje preko noći). Maknuti oprezno obruč od kalupa i rezati po želji velike komade.

Izvor:  recipeci.com

Dobar tek!

0 komentari:

Objavi komentar