petak, 2. svibnja 2014.

Desert sa jagodama

Sastojci:

  • 150 g pirinča, 
  • 100 g šećera, 
  • mleka po potrebi (oko 750 ml), 
  • aroma vanile, 
  • 250 g jagoda, 
  • 2-3 kašike šećera, 
  • 200 ml slatke neulupane pavlake, 
  • 2-3 kašičice šećera u prahu

Priprema:

Oprati i seckati (ne previše sitno jagode), pošećeriti ih i ostaviti sa strane. Prekriti NEOPRAN pirinač vodom, obaciti prstohvat soli i staviti da se kuva. Kad voda ispari, dodavati postepeno mleko i šećer i aromu vanile i kuvati dok se ne oformi gust mekan sutlijaš. Pirinač se ne sme prati, jer se time uklanja spoljni skrob koji sutlijašu (ili rižotu) daje kremastu konzistenciju. Prohladiti i sipati u posudu iz koje će se desert služiti. Na ohlađen i stegnut sutlijaš staviti jagode. Umutiti šlag od slatke pavlake i šećera u prahu i staviti kao poslednji sloj.

Izvor: kuvajsam.com

0 komentari:

Objavi komentar