petak, 2. svibnja 2014.

Sastojci:

  • Rafaelo oblande + nekoliko listova obične oblande,
  • 800 g šećera,
  • 200 ml vode,
  • 250 g putera,
  • 600 g mleka u prahu,
  • 100 g bele čokolade,
  • 100 g mlečne čokolade,
  • Lešnici.

Priprema:

800 g secera i 200 ml vode stavite na šporet.Ostavite da vri 10 minuta. U dubljoj posudi penasto umutite 250 g putera sa 600 g mleka u prahu. Ušpinovani i vruć sirup lagano malo po malo sipati u umućenu smesu. Lagano mutite mikserom, pa dok sipate ušpinovan šećer pojačavajte brzinu dok se masa ne sjedini. Podeliti je na dva dela. U jedan deo dobijene mase dodajte otopljenu belu čokoladu, a u drugi otopljenu mlečnu čokoladu. Oblande za rafaelo nafilujte crnim filom, i u svaku kuglicu stavite po lešnik. Poklopite ravnom oblandom, okrenite da ona bude sa donje strane, pa sipajte beli fil u udubljenja rafaelo oblande, dok ih ne popunite. Preko stavite još jednu običnu oblandu. Ostavite da odstoji par sati u frizideru, pa oblande isecite na štanglice. 

Izvor: (fb.stranica Najbolji-recepti).

0 komentari:

Objavi komentar