ponedjeljak, 19. svibnja 2014.

  Sastojci:

  • 6 jaja  
  • 2 šalice (2 dl)šećera
  • 4  1/2 šalice brašna  
  • 2 šalice (1.5 dl)ulja  
  • 1 prašak za pecivo  
  • 350 g višanja (očišćene, svježe, smrznute ili iz kompota)  
  • 2 šalice mlijeka

Priprema:

  1. Prvo izmiksati jaja i šećer dok se šećer rastopi 
  2. U smjesu dodati brašno, prašak za pecivo, ulje i mlijeko i izmiješati sve dobro metlicom ili kuhačom dok ne dobijete glatku gustu tekućinu 
  3. Pola smjese istresti u namašćenu duboku tepsiju (ovo je smjesa za veliku tepsiju, 30×40 otprilike, ) 
  4. Staviti u prethodno zagrijanu pećnicu na 170 stupnjeva da se kratko zapeče, oko 7 minuta 
  5. Izvaditi tepsiju te na smjesu poslagati višnje tako da prekriju dijeli biskvit, zatim istresti drugu polovicu smjese i vratiti u pećnicu 

    Brzi kolač s višnjama

    Posluživanje

    1. Možda će vam se činiti da imate malo smjese, međutim ona jako naraste pa je dovoljno da samo prekrije dno tepsije prva polovica smjese, a druga polovica ako i ne prekrije u potpunosti 
    2. višnje nije problem, u pečenju će se sve izjednačiti i izgledat će vrlo efektno
    3. Možete i cijelu smjesu istresti odjednom i gore poslagati višnje pa tek tada staviti peći
    4. Biskvit je vrlo ukusan te je pogodan za raditi i u kalupima za muffine
    5. Višnje se mogu skuhati i sa pudingom ako želite filovani kolač, ali onda smjesu pecite odjednom, a fil stavljajte ili gore na cijeli biskvit pa šlag na vrh, ili biskvit presijecite nakon pečenja na dvije kore pa između filujte 
    6.  Sa ovim biskvitom možete kombinirati bilo koje voće i bilo koji fil po želji!

    Uživajte ! 
     
    Izvor: recepti-kolaci-torte.blogspot.com

0 komentari:

Objavi komentar