srijeda, 7. svibnja 2014.


Volite jesti krafne, a ne volite ih raditi kod kuće jer priprema zahtjeva mnogo vremena i truda? Niste jedini, ali kako se bliže maškare ovo slasno pecivo neizostavan je dio tih dana. Krafna je slastica koja može zadovoljiti brojna nepca, a zbog toga vam donosimo slasan, jednostavan i brz recept.

Sastojci:

-70 grama maslaca
-125 ml mlijeka i isto toliko vode
-2 jaja
-1 vanilin šećer
-25 grama svježeg kvasca
-550 grama glatkog brašna
-malo soli
-nadjev po želji
-malo maslaca za premazivanje

Priprema:

U brašno i vanili šećer dodajte kvasac, a zatim dodajte jaja, vodu i mlijeko te rastopljeni maslac. Potom umijesite fino i mekano tijesto, ostavite ga 30-tak minuta da nadođe. Zatim tijesto razvijte malo deblje i čašom pravite krugove u slučaju da nemate kalup. Na lim staviti masni papir i premazati ga s rastopljenim maslacem. Svaku krafnu odozgor namazati s maslacem i pustiti da odstoji. Krafne zatim peći u zagrijanoj pećnici na 250 stupnjeva oko 20 minuta. Vruće krafne premazati rastopljenim maslacem (55 gr). Gotove ih posuti šećerom u prahu.

0 komentari:

Objavi komentar