četvrtak, 22. svibnja 2014.


Fantastična kombinacija kikirikija, mleka u prahu, karamela i čokolade, gotovo neodoljiva. Ova torta veam neće dozvoliti da se zaustavite posle prvog parčeta. Izuzetno je pogodna da dragim osobama ponudite jednu novu vrstu ukusa, tortu koja nije svakidašnja. Prijatno!

Sastojci:

  • 200g Petit beurre keksa
  • 200g mlečnih karamela
  • 200g prženog neslanog kikirikija
  • 2 dl mleka
  • 5 jaja
  • 200g šećera
  • 150g mleka u prahu
  • 300g margarina
  • 200g šećera
  • 100g mlečne čokolade
  • 100g čokolade za kuvanje

karamel Torta sa mlečnim karamelama

Priprema: 

Keks na kratko natopite u mleku i poređajte ga na tacnu u vidu kore. Ostatak mleka zagrejte, i u njemu istopite karamele, a zatim prelijte preko keksa. Preko pospite mleveni kikiriki. Jaja umutite sa šećerom, i kuvajte ih na pari dodavajući mlečnu čokoladu izlomljenu na kockice. Kada skuvate taj fil, dodajte mu mleko u prahu i ostavite da se ohladi. Na kraju dodajte 250g umućenog margarina. Ovu masu rasporedite preko keksa, i tortu završite prelivom od čokolade koju ste prethodno istopili sa 50g margarina. Tortu držite u frižideru.

Izvor: ilovezrenjanin.com

0 komentari:

Objavi komentar