petak, 2. svibnja 2014.

Sastojci:

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 12 kašika mleka
  • 3 šoljice ulja
  • 1 kašika kakaa
  • 12 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Krem:

  • 500 ml mleka
  • 6 kašika brašna
  • 12 kašika šećera
  • 250 g margarina

I jos:

  • glazura od cokolade i kokos

Priprema:

Penasto u mutiti belance pa u to dodati odvojena žumanca i 200 g šećera.U dobro umućena jaja sa šećerom dodati mleko, ulje, kakao i brašno pomešano sa pecivom.Testo sipati u podmazan pleh i ispeći ga. Ispečeno testo ostaviti da se ohladi pa potom vaditi manjom čašom (kalupom) "kape".Krem: U pola litra mleka umešati 6 kašika brašna i 12 kašika šećera. Ujednačenu masu staviti da se kuva na pari.Kuvan krem ohladiti pa u njega dodati 250 g umućenog margarina. Ovim kremom premazivati "kape" i spajati ih kao vanilice.Premazati i sa strane istim kremom, uvaljati u kokos i potom svaki kolač preliti glazurom od čokolade. Odozgo posuti kokos.

Izvor: ( fb. stranica Najbolji recepti).

Prijatno ...! 

0 komentari:

Objavi komentar