petak, 2. svibnja 2014.


Spoj jagoda i nutelle zvuči neodoljivo, zar ne!? Za sve ljubitelje ova dva sastojka donosimo recept za roladu koju je jednostavno pripremiti.

 Ukoliko volite jagode u kombinaciji sa slatkim, onda će ova rolada za vas biti pun pogodak.

Sastojci:

Biskvit:

  • 4 jaja
  • 80 gr šećera
  • 100 gr brašna
  • Žličica vanilin šećera

Punjenje:

  • Nutella za premazivanje (nekoliko žlica)
  • 400 gr jagoda
  • Šećer u prahu za posipanje

Priprema

  • Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi, a bjelanjke istucite s prstohvatom soli u snijeg.
  • Lagano kružnim pokretima umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka pa prosijte brašno u smjesu i umiješajte ga također ručno, polako kružnim pokretima.
  • Razmažite tijesto po papiru za pečenje i pecite 6-7 minuta. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu, skinite papir za pećenje i urolajte te ostavite da se ohladi.
  • U međuvremenu jagode operite i narežite na tanke ploške za punjenje rolade, a dio na polovice ili četvrtine. Odrolajte biskvit, premažite nutellom i posložite jagode narezane na ploške, zarolajte, posipajte šećerom u prahu i dodatno ukrasite nutellom i jagodama koje ste narezali na polovice ili četvrtine.

Izvor, foto: kuhari.com

 

0 komentari:

Objavi komentar