05:18
Selma
Spoj jagoda i nutelle zvuči neodoljivo, zar ne!? Za sve ljubitelje ova dva sastojka donosimo recept za roladu koju je jednostavno pripremiti.
Ukoliko volite jagode u kombinaciji sa slatkim, onda će ova rolada za vas biti pun pogodak.
Sastojci:
Biskvit:
- 4 jaja
- 80 gr šećera
- 100 gr brašna
- Žličica vanilin šećera
Punjenje:
- Nutella za premazivanje (nekoliko žlica)
- 400 gr jagoda
- Šećer u prahu za posipanje
Priprema
- Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke miksajte sa šećerom i vanilin šećerom dok ne postanu pjenasti i blijedi, a bjelanjke istucite s prstohvatom soli u snijeg.
- Lagano kružnim pokretima umiješajte snijeg u smjesu žumanjaka pa prosijte brašno u smjesu i umiješajte ga također ručno, polako kružnim pokretima.
- Razmažite tijesto po papiru za pečenje i pecite 6-7 minuta. Pečenu koru stavite na vlažnu krpu, skinite papir za pećenje i urolajte te ostavite da se ohladi.
- U međuvremenu jagode operite i narežite na tanke ploške za punjenje rolade, a dio na polovice ili četvrtine. Odrolajte biskvit, premažite nutellom i posložite jagode narezane na ploške, zarolajte, posipajte šećerom u prahu i dodatno ukrasite nutellom i jagodama koje ste narezali na polovice ili četvrtine.
0 komentari:
Objavi komentar