petak, 2. svibnja 2014.

Tanke kore premazane kremom od vanilije i kremom od jabuka čine savršeno osvježavajuću i mekanu rozenu tortu, koja će se topiti u vašim ustima.

Sastojci:

  • Pakiranje od 10 rozen kora

Za vanilin kremu:

  • 4 pudinga od vanilije
  • 12 žlica šećera
  • 1,5 l mlijeka
  • 25 dag margarina

Za kremu od jabuka:

  • 70-80 dag očišćenih i narezanih jabuka
  • 3-4 žlice šećera
  • 3 dl vode
  • 2 pudinga od vanilije

Priprema:

  • Za vanilin kremu skuhajte puding sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. U ohlađeni puding umiješajte mikserom izrađeni margarin.
  • Za kremu od jabuka kuhajte nasjeckane jabuke s 1 dl vode i šećerom, 15-tak minuta, dok jabuke ne omekšaju. Tada ih zgnječite - štapnim mikserom ili gnječilicom za krumpir pa ukuhajte puding razmućen u ostataku vode. Kuhajte dok se krema ne zgusne pa ju ostavite da se hladi.
  • Rozen kore naizmjence premažite žutom kemom i kremom od jabuka dok se ne potroše svi sastojci. Ostavite kolač da miruje preko noći i ukrasite po želji sa šlagom te poslužite.
Izvor, foto: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar