05:11
Selma
Tanke kore premazane kremom od vanilije i kremom od jabuka čine savršeno osvježavajuću i mekanu rozenu tortu, koja će se topiti u vašim ustima.
Sastojci:
- Pakiranje od 10 rozen kora
Za vanilin kremu:
- 4 pudinga od vanilije
- 12 žlica šećera
- 1,5 l mlijeka
- 25 dag margarina
Za kremu od jabuka:
- 70-80 dag očišćenih i narezanih jabuka
- 3-4 žlice šećera
- 3 dl vode
- 2 pudinga od vanilije
Priprema:
- Za vanilin kremu skuhajte puding sa šećerom u predviđenoj količini mlijeka. U ohlađeni puding umiješajte mikserom izrađeni margarin.
- Za kremu od jabuka kuhajte nasjeckane jabuke s 1 dl vode i šećerom, 15-tak minuta, dok jabuke ne omekšaju. Tada ih zgnječite - štapnim mikserom ili gnječilicom za krumpir pa ukuhajte puding razmućen u ostataku vode. Kuhajte dok se krema ne zgusne pa ju ostavite da se hladi.
- Rozen kore naizmjence premažite žutom kemom i kremom od jabuka dok se ne potroše svi sastojci. Ostavite kolač da miruje preko noći i ukrasite po želji sa šlagom te poslužite.
0 komentari:
Objavi komentar