srijeda, 21. svibnja 2014.


 
Sastojci
  • 8 dcl mleka  
  • 600g oraha
  • 20 kasika secera
  • 11 jaja
  • 200g cokolade
  • 14 kasika brasna
  • 2 kasike ulja
  • 375 g margarina ili maslaca
  • 250g prah secera

Priprema: 

Sipati 2 dcl mleka i 6 kasika secera u vecu serpu i ostaviti da provri. U to dodati 200g cokolade, 125g margarina i 500g mlevenih oraha. Od ove smese pomocu folije oblikovati salamicu kao na slici. ZUTI FIL: Staviti da provri 6dcl mleka. U drugoj posudi izmesati: 6 zumanaca, 6 kasika brasna i 3 kasike secera i to umutiti sa malo mleka. Skuvati kao puding. Kada se ohladi dodati 250g umucenog margarina ili maslaca sa 250g prah secera. Dobro umutiti. BRAON KORA: Umutiti penasto 5 belanaca sa 5 kasika secera. U to postepeno dodavati 5 umucenih zumanaca, 2 kasike brasna, 100g mlevenih oraha. Voditi racuna da ne padnu belanca. Ispeci koru u duplo manjem plehu nego sto je onaj za rernu, tzv. pleh za djuvec (uzi i od lazanjere). BELA KORA:Umutiti 6 belanaca sa 6kasika secera,6 kasika brasna i 2 kasike ulja. Peci u malo manjem pleh nego prethodnu braon koru. Kada su kore ispecene i ohladjene filovati sledecim redom: salamica, zuti fil, bela kora, zuti fil, braon kora, zuti fil. Narendati odozgo cokoladu ili vec ukrasiti po zelji. 

0 komentari:

Objavi komentar